Uvodna kondicijska tura AO Kranj 2024

V nedeljo 29. septembra smo se ob 07:00 zbrali na parkirišču ob cesti čez prelaz Ljubelj od koder smo se v roku 30 minut povzpeli do Koče na Ljubelju. Nadaljevali smo po grebenu Ljubeljščice in se po dobri uri hoje ter po malček poplezavanja povzpeli do Vrha Ljubeljščice (Triangel).

Za tem smo grebensko prečenje nadaljevali čez Može. Med tem smo morali paziti na razrahljan skalni teren.

Naši inštruktorji so nam v pomoč napeljali vrvno ograjo, katero je posameznik uporabil sam, če se mu je to zdelo potrebno.

Proti koncu Mož je bilo potrebno abzajlati kakšnih 15m, da smo lahko nadaljevali pot naprej proti Palcu.

Na poti nas je večino časa spremljalo sonce vendar nas je vseeno zeblo, saj je čez greben ves čas pihalo a to nas ni ustavilo, saj smo vrh Palca osvojili kot bi mignil. Tam smo si vzeli čas za malico in za preverjanje znanja vozlov.

Ko smo pokazali, da vozle že brez težav obvladamo smo odhiteli v zavetje pred vetrom proti dolini Suhega ruševja.

Enkrat tam smo se po večini odločili, da še nimamo dovolj in, da lahko poti proti domu dodamo še en hiter ter nezahteven postanek na Vtrači.

Po hitri malici smo se po drugi strani Vrtače spustili do doma na Zelenici, kjer nas je pričakala topla atmosfera in sveže pečen štrudelj. Sledil je spust do izhodiščnega parkirišča, kjer smo izvedli analizo in s tem zaključili uvodno turo.

Dodaj odgovor