Tabor Nejca Zaplotnika

Tokrat nas ni odpihnil veter, ne odplaknila voda in tabor Nejca Zaplotnika se je po enoletnem premoru vrnil na koledar alpinističnih druženj. Kočo na Ledinah še vedno prenavljajo, zato smo letošnji tabor organizirali na koči na Klemenči Jami. Destinacija se izkazala za več kot primerno, saj izhodišče ponuja poleg dolgih klasičnih smeri v Ojstrici tudi krajše smeri v Škarjah in navrtane smeri v Krofički.

Tabora se je udeležilo kar 28 alpinistov in alpinistk. Od tistih ki so šele dobro začeli s svojim avanturam v stenah do tistih izkušenih, ki že imajo kakšno svojo prvenstveno smer. Skratka plezarija, dobra družba in zadostna količina odlične hrane (in mrzlega piva 😊), je bilo dovolj za uspešen tabor.

Da pa bi bil tabor res nekaj posebnega, sva se z Raco (Miha Zaletel) odločila, da za vsak večer pripraviva neko presenečenje. Prvi večer je bil v znamenju alpinističnih iger (po novem poimenovane igre Nejca Zaplotnika), kjer so morali tekmovalci pokazati svojo moč in gibljivost.

Drugi večer pa je bil rezerviran za legendo Logarske doline no lahko mirno rečemo kar Legendo Slovenskega alpinizma Samota Supina. Samo je pripravil res odlično predavanje z slikovnim materialom smeri izključno iz Logarske doline. Zadnjo zimo je splezal kar nekaj prvenstvenih smeri, našel pa je tudi nekaj novih slapov. Definitivno pride ponoviti predavanje tudi  na ferajn.

Z Raco bi se rada še enkrat zahvalila vsem udeležencem letošnjega tabora, upam da ste se meli fajn in se vidimo naslednje leto 😊

Petek
Ojstrica, Herle Vršnik VI+(V,A1)/IVMiha Zaletel, Anže Iskra
Matic Jezeršek, Neža Šulc
Maruša Hrobat, Nejc Cerkovnik
Ute, Za tri majhna srca V+/V,IVJernej Marčun, Matevž Zevnik
Ute, Salamander V+/IV+,IIIJernej Marčun, Matevž Zevnik
Škarje, Erikov steber VI+Gal Andjelov, Gašper Pintar
Sobota
Ojstrica, Herle Vršnik VI+(V,A1)/IVJernej Marčun, Gal Andjelov  
Ojstrica, Desna smer V+/V,IVMatic Jezeršek, Luka Murn
Neža Šulc, Urban Bolta
Škarje, Šepet vetra V-/IVKristina Pahor, Peter Juvičevič
Ojstrica, Ogrin Omerza V,A0/IV,IIINejc Cerkovnik, Lidija Knafelj
Luka Selan, Matevž Zevnik
Ojstrica, Tempelj skrivnosti VIII/VI – VIITadej Krišelj, Gašper Pintar, Matic Jošt
Ute, Nos VI+/VI,IIIManca Dostal, Jure Česnik
Rok Miščevič, Karmen Pogačnik
Matej Vesel, Sergej Bohinc
Nedelja
Krofička, Kimu v slovo 5BMiha Zaletel, Anže IskraMatic Jezeršek, Neža Šulc
Krofička, Zvitorepson V+/IV+,IIIKristina Pahor, Maruša Hrobat
Krofička, Večerna zajeda 5CJernej Marčun, Rok Miščevič, Karmen Pogačnik
Ute, Daretova varianta presenečenja V+/V,IVLuka Selan, Nejc Cerkovnik

Tabor je bil super, upam da uspem še na naslednje prit. 😀 Za kritizirat ni nič, za spat je blo, lačni tud nismo bli, žejni tut ne. Še vreme je zdržu. 😀

Mogoče edino za prihodnje tabore prišepneš tistim, ki so brez naveze, kaj naj vzamejo od opreme sabo (npr. par kompletov, jebe, frende, kladivo, kline, jeboiztikač, eno polovičko), da ne šlepata dva brez naveze dveh polovičk pa komplet opreme. 😀 

Peter

Izbira koče na Klemenči jami za tabor Nejca Zaplotnika se je izkazala za odlično. Lokacija je ponudila dolge kompaktne smeri v Ojstrici, primerne tudi za najbolj izurjene. Obenem je bližnja krofička in Ut ponujala krajšo plezarijo za pred dežjem. Osebno sem bila vesela realizacije druge znane ponovitve smeri Šepet vetra. Vzdušje je bilo super, ne smemo pa mimo izvrstne hrane in prijaznosti oskrbnikov. Tabor nam je ponudil nov vpogled v Savinjske gore, še posebno s pripovedovanji legendarnega Sama Supina.

Kristina

Na plezalnem taboru sem izjemno uživala, super družba, vreme in prijazna oskrbniška ekipa koče, ki je super skrbela za plezalce. Hvala organizatorjem za carski tabor, večerni programi so res zmagali. Plezani smeri vikenda, Nos v Utah in Taubijeva smer do priključka z Umikom v Krofički, sta bili prijetni in vsaka s svojim izzivom. 🙂

Manca

Jaz sem se imel super. Spoznal nekaj novih fac, se podružil, dobro plezal. V petek sva z Galom Andjelovim plezala v Škarjah, Erikov steber, v soboto smo pa z Antetom in Maticem Joštom plezali Tempelj skrivnosti v Ojstrici. Vesel sem tudi, da so plezalci iz mojega ferajna na taboru našli primerne naveze in se naplezali brez zapletov.
Hvala za organizacijo. Lokacija je itak pravljicna 🙂
Gašper 

  1. Super tabor. Dobr sta organizirala.

Dodaj odgovor